Yliopistojen uraseurantakysely 2024 käynnistyy!

Vuoden 2024 uraseurantakysely alkaa 1.10. datan keruulla. Tänä vuonna kysely kohdistuu vuonna 2019 valmistuneisiin maistereihin ja vuonna 2021 valmistuneisiin tohtoreihin.

Tutkittua tietoa työllisyydestä ja osaamisesta

Yliopistojen ura- ja työelämäpalveluiden verkosto Aarresaari koordinoi vuosittain tutkimuksen maistereiden ja tohtoreiden sijoittumisesta työelämään. Tuloksena on kattavaa tietoa akateemisten laadullisesta työllistymisestä ja yliopistokoulutuksen vastaamisesta työelämän osaamistarpeisiin.

Kyselystä saatua tietoa hyödynnetään mm. opetuksen suunnittelussa, ohjauksessa ja koulutuksen kehittämisessä. Maisterien uraseurannan tulokset vaikuttavat myös yliopistojen rahoitukseen. Seurantaa on tehty jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja mukana ovat Suomen kaikki yliopistot Maanpuolustuskorkeakoulua lukuunottamatta.

Jos sait kutsun kyselyyn, vastaa!

Jos valmistuit maisteriksi viisi vuotta sitten tai tohtoriksi kolme vuotta sitten, saat omalta yliopistoltasi pyynnön vastata kyselyyn. Tarkkaile siis sähköpostiasi, tektiviestejäsi tai kirjepostiasi!

Kyselyn tulokset antavat kattavan kuvan eri yliopistoista valmistuneiden työmarkkinatilanteesta. Voit tarkastella mm. sitä, millä oman alasi osaajat ovat töissä, minkälaisissa työtehtävissä, mikä on palkkataso ja mikä osaaminen on alalla relevanttia. Voit käyttää tietoja mm. urapäätöstesi tukena.

Ainutlaatuista tutkimustietoa

Vuodesta 2004 jo lähes 100 000 valmistunutta on ehtinyt vastata uraseurantakyselyyn. Laaja aineisto yliopistoista valmistuneiden työmarkkinatilanteista on vapaasti myös tutkijoiden käytettävissä.

Uraseurantatuloksia julkaistaan keskitetysti Opetushallinnon tilastopalvelussa Vipunen.fi. Yliopistot toteuttavat myös itse yliopistokohtaisia raportteja. Lue lisää ja katso vuoden 2023 kyselyn tuloksia Aarresaaren sivuilta.

 

Lisätietoja: koordinaattori@aarresaari.fi