Yliopistoista löydät osaamista teknisistä tieteistä humanistisiin aloihin. Yliopistojen kanavien kautta tavoitat opiskelijat ja vastavalmistuneet kandit, maisterit ja tohtorit, jotka etsivät koulutustaan vastaavia töitä, harjoittelupaikkoja ja mahdollisuuksia opinnäyteyhteistyöhön.
Kaikkiaan yliopistoissa opiskelee yli 160 000 opiskelijaa ympäri Suomea.
Ilmoita yliopistoissa työ- ja harjoittelupaikoista
JobTeaser-palvelua käyttävät Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Itä-Suomen, Lapin, Vaasan ja Oulun yliopistot, Hanken, Åbo Akademi sekä LUT- ja Aalto-yliopistot.
Voit kohdentaa ilmoituksesi yhdellä lomakkeella valitsemillesi yliopistoille. Ilmoittaminen on maksutonta!
Ilmoita yliopistoissa -osiosta löydät tarkempaa tietoa ja ohjeistusta JobTeaser-palvelujen käytöstä.
Työpaikat
Yliopistojen palveluissa julkaisemme pääsääntöisesti työpaikkoja, jotka edellyttävät akateemista osaamista ja vastaavat yliopistojen koulutusaloja. Kausiluonteisille ja opintojen oheen soveltuville töille julkaisukriteerit ovat matalampia. Kussakin yliopistossa arvioidaan työtarjousten sopivuus yliopiston tarjoamille koulutusaloille, ja julkaisuehdot vaihtelevat alueen työllisyystilanteen ja tarpeiden mukaan.
Harjoittelu
Jos organisaatiostasi löytyy projekti tai selvitys, jolta puuttuu tekijä, harjoittelija voi olla ratkaisu tähän pulmaan. Palkkaamalla harjoittelijan saat käyttöösi alan tuoreinta tietoa, uusia näkemyksiä ja ideoita toimintanne kehittämiseen. Parhaimmillaan harjoittelija tuo kokemuksiaan työelämän osaamisvaatimuksista koulutuksen kehittämiseen.
Harjoittelija voi tehdä esimerkiksi erilaisia selvityksiä, kyselyitä tai muuta organisaatiotasi hyödyttävää. Harjoittelijan työtehtävien on oltava sellaisia, että opiskelija pääsee hyödyntämään opinnoissa hankkimiaan tietoja ja taitoja. Harjoittelun olisi hyvä myös mahdollistaa uusien asioiden oppiminen.
Harjoittelu voi usein olla ensimmäinen askel pidempään työsuhteeseen. Muista myös kansainväliset osaajamme, jotka tuovat mukanaan osaamisen lisäksi oman kulttuurisen pääomansa. Monimuotoinen ja -kulttuurinen työyhteisö ruokkii luovuutta.
Hyvin suunniteltu harjoittelu hyödyttää kaikkia osapuolia. Koska harjoittelu on usein osa opintoja, sille on omia vaatimuksiaan. Tutustu tarkemmin mm. ohjeisiimme harjoittelun saavutettavuuden parantamiseen:
Opinnäytetyöt
Laajempiin ja pidempikestoisiin selvitys- ja tutkimustöihin voit etsiä avuksi opinnäytetyöntekijää. Opinnäytetyö voi olla alku pidemmälle työsuhteelle tai yhteistyölle yliopiston kanssa.
Opinnäyteyhteistyön hyötyjä työn teettäjälle:
- alan uusinta tietoa toiminnan kehittämiseen
- organisaation ulkopuolista näkemystä
- ratkaisuehdotuksia ongelmaan tutkimustulosten avulla
- innostunut ja motivoitunut tekijä projektiin
- yhteyksiä yliopistoon
- kontakti tulevaisuuden osaajaan.
Opinnäytteille on koulutusohjelmien asettamat muoto-, laajuus- ja sisältövaatimukset, jotka voivat poiketa niistä toiveista ja tarpeista, joita työnantajalla on opinnäyteprojektille. Opiskelija vastaa ja huolehtii siitä, että opinnäytetyö täyttää sille asetetut akateemiset vaatimukset.
Opiskelijalle voidaan maksaa toimeksiantona tehtävästä opinnäytetyöstä joko palkkaa, apurahaa, kulukorvausta tai veronalaista palkkiota. Maksettavasta korvauksesta tehdään sopimus. Eri yliopistoilla ja koulutusaloilla saattaa olla omia suosituksia ja käytäntöjä korvauksiin liittyen.
Vinkkejä ilmoituksen laatimiseen
Ilmoituksesi toimii myös organisaatiosi näyteikkunana. Sen laatimiseen kannattaa panostaa ja herättää hakijoiden mielenkiinto tehtävää ja organisaatiota kohtaan jo otsikosta lähtien.
- Otsikoi ilmoitus tehtävää kuvaavasti. Otsikkona esim. pelkkä ”Harjoittelija” ei kerro hakijalle, minkälainen tehtävä on tarjolla.
- Tiivis organisaation esittely auttaa hakijaa kiinnostumaan. Työyhteisön tarjoama tuki on myös tärkeää.
- Listaa keskeisimmät työtehtävät. Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa ilmoitukseen, mutta mitä selkeämmin työtehtäviä on eritelty, sitä paremman ja kiinnostavamman kuvan hakija saa paikasta.
- Mikäli haluat saada erilaisia hakemuksia, ei kannata rajata hakua liian tiukasti tiettyyn tutkintoon tai koulutusalaan.
- Palkka ja muut edut kiinnostavat myös opiskelijoita. Tuo selkeästi esille palkka ja muut edut.
- Hakijoille kannattaa antaa mahdollisuus kysyä lisätietoja paikasta. Mikäli rekrytoijan ei ole mahdollista vastata kysymyksiin kaiken aikaa, kannattaa ilmoittaa tietty aika, jolloin hakijat voivat ottaa yhteyttä.
- Kerro ilmoituksessa selkeästi, miten paikkaa haetaan ja mihin hakemukset toimitetaan.
- Muista mainita työpaikan sijainti ilmoituksessa. Keskeiseksi kysymykseksi on noussut koronavirustilanteen vuoksi myös mahdollisuudet etätyöhön.
Huomioi erityisesti harjoittelupaikkaa ilmoittaessasi:
- Ajankohta ja kesto. Hakijoille voi olla tärkeä tieto, pystytäänkö työajoissa joustamaan siten, että harjoittelijan on mahdollista osallistua opetukseen myös harjoittelun aikana.
- Jos yliopiston harjoittelutuki on palkkaamisen edellytys, tulee se mainita ilmoituksessa selkeästi. Näin haku rajautuu vain niihin opiskelijoihin, jotka ovat oikeutettuja harjoittelutukeen.
Hyödynnä kansainvälisten osaajien osaaminen:
- Mikäli olet kiinnostunut yliopistojen kansainvälisestä osaamisesta, kirjoita hakemuksesi englanniksi ja tuo esiin, mikäli tehtävässä ei edellytetä suomen kielen osaamista.
- Valitse ilmoituksen kieleksi englanti.
Yliopistojen julkaisuehdot
Tutustu yliopistojen yhteisesti laatimiin julkaisuehtoihin. Ehdot pätevät ilmoitettaessa JobTeaser -palvelussa. Näiden lisäksi yliopistoilla on myös yliopistokohtaisia käytäntöjä.
Julkaisuehdot
- Yliopistojen työnvälityspalvelut on tarkoitettu työ- ja harjoittelupaikkailmoituksille sekä lopputyötarjouksille, jotka soveltuvat yliopisto-opiskelijoille tai yliopistotutkinnon suorittaneille työnhakijoille. Työtehtävien tulee edellyttää akateemisia opintoja ja tukea opiskelijan opintoja tai työllistymistä tutkinnon jälkeen.
- Ilmoituksissa tulee näkyä toimeksiantajan nimi ja työtehtävän sisältö.
- Ilmoituksesta tulee selkeästi käydä ilmi, onko kyseessä työsuhdepohjainen palkkatyö vai yrittäjäpohjainen toimeksianto.
- Harjoitteluilmoituksista tulee löytyä palkkaustiedot (palkan suuruus/palkaton). Yliopistot suosittavat, että harjoittelusta maksetaan opiskelijalle palkkaa. Suurin osa yliopistoista ei pääsääntöisesti julkaise lainkaan palkattomia harjoitteluja (ks. alla ”Tiesitkö”-osio). Poikkeus: kansainväliset harjoittelupaikat, joihin opiskelijat voivat hakea esim. Erasmus-tukea.
- Jos jättämääsi ilmoitukseen jää virhe tai haluat muutoin muuttaa sitä, käy korjaamassa ilmoitustasi tilisi tai sähköpostitse saamasi linkin kautta.
- Ilmoitukset pyritään julkaisemaan yliopistojen opiskelijoille kolmen (3) arkipäivän kuluessa.
- Yliopistoilla on omien julkaisuehtojensa ja harkintansa mukaan oikeus olla julkaisematta työnantajan lähettämää ilmoitusta tai poistaa julkaistu ilmoitus.
- Aarresaari-verkosto ja siihen kuuluvat yliopistot eivät vastaa ilmoitusten sisällöstä.
Tiesitkö:
Harjoittelutarjouksia, joissa palkka alittaa palkansaajan työssäoloehdon (vuonna 2024/1399 €/kk) mukaisen korvauksen, ei julkaista Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Vaasan, Oulun ja Itä-Suomen yliopistoissa, Hankenissa, Åbo Akademissa tai Aalto-yliopistossa.
Muissa yliopistoissa palkattomia tai palkansaajan työssäoloehdon alittavia ilmoituksia julkaistaan harkinnanvaraisesti.
Yliopistojen koulutusalat
Koulutusalat | Yliopistot |
Arkkitehtuuri ja rakentaminen | Aalto-yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto |
Bio- ja ympäristötieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Eläinlääketiede | Helsingin yliopisto |
Farmasia | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Åbo Akademi |
Energia- ja sähkötekniikka | Aalto-yliopisto LUT-yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Vaasan yliopisto |
Fysikaaliset tieteet, kemia ja geotieteet | Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Historia, kulttuuri ja arkeologia | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Uskonto ja teologia | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Kielet ja kirjallisuus | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Kauppa- ja taloustieteet | Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Kauppakorkeakoulu Hanken Lapin yliopisto LUT-yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi Vaasan yliopisto |
Kone-, prosessi- ja materiaalitekniikka | Aalto-yliopisto LUT-yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Lääketieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto |
Maa-, metsä ja elintarviketieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto |
Matematiikka ja tilastotiede | Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Oikeustieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Lapin yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi (oikeusnotaari) |
Opettajankoulutus ja yleiset kasvatustieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Sosiaali- ja käyttäytymistieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi |
Taidealat | Aalto-yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Taideyliopisto Tampereen yliopisto |
Terveys- ja urheilutieteet | Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Åbo Akademi (vain terveystiede) |
Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT) | Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto LUT-yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi Vaasan yliopisto |
Viestintä ja informaatiotieteet | Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Jyväskylän yliopisto Oulun yliopisto Tampereen yliopisto Åbo Akademi Vaasan yliopisto |
Yhteiskunta- ja hallintotieteet | Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Åbo Akademi Vaasan yliopisto |